Утре започва 22-то Световно първенство, а TrafficNews ще Ви покаже и

...
Утре започва 22-то Световно първенство, а TrafficNews ще Ви покаже и
Коментари Харесай

Представяне на отборите от Мондиал 2022: Група Н - Роналдо с последен шанс за световната титла

Утре стартира 22-то Световно състезание, а TrafficNews  ще Ви покаже и последната група на Мондиала в Катар.
Прочетете още
В група Н попаднаха Португалия, Уругвай, Гана и Южна Корея. Голямата фантазия на Кристиано Роналдо е да завоюва и международната купа - действително единственият важен трофей, който в никакъв случай не е печелил. Португалците несъмнено имат доста мощен тим, който може и да направи чудеса в Катар, само че против тях ще се опълчват и много корави тимове. Уругвай е тим, който постоянно е кадърен на изненади на Мондиали, а през 2010-а година отборът даже доближи до четвъртото място. Гана пък има да разчиства сметки точно с Уругвай, тъй като през 2010-а година точно урусите отстраниха ганайците на четвъртфиналите и ги лишиха от това да станат първият африкански отбор на полуфиналите на Световно. Тогава Луси Суарес, който ще играе и в този момент избави с ръка от голлинията удар на Гана. Суарес беше изпъден, а Гана получи дузпа, само че Асамоа Гиан я пропусна в последните секунди на продължението, а по-късно Уругвай в профил Гана при дузпите. Южна Корея също не е тим, който би трябвало да е подценявана, а на предишния Мондиал точно азиатците отстраниха защитаващия купата си Германия.

Мачовете ще се играят в Ал Раян, Доха, Ал Вакра и Лусаил. 

Първите срещи са на 24 ноември Уругвай - Южна Корея от 15:00ч. и Португалия - Гана от 18:00ч. 

Ето и цялостната стратегия на група Н:

24 ноември 15:00ч. Уругвай - Южна Корея Ал Раян

24 ноември 15:00ч. Португалия - Гана Доха 

28 ноември 15:00ч. Южна Корея - Гана Ал Раян 

28 ноември 21:00ч. Португалия - Уругвай Лусаил 

2 декември 17:00ч. Гана - Уругвай Ал Вакра 

2 декември 17:00ч. Южна Корея - Португалия Ал Раян 

Португалия



Португалия потегля с огромни упоритости за Мондиала в Катар, а също така тимът разполага още веднъж с доста мощни единици водени и от звездата си Кристиано Роналдо. Най-вероятно това ще е последният късмет на Роналдо да взе участие на Световно състезание, което пък за него ще бъде общо пето следващо. Звездата на португалците обаче е в много неприятна форма, а също така атакува грубо клуба си Манчестър Юнайтед тъкмо преди Мондиала, което може и да повлияе отрицателно. Особено и връзката сред Роналдо и съотборника му Бруно Фернандеш. Отношенията сред двамата след изявлението са много хладни по време на лагера на португалците преди Световното. 

Португалия не стигна по никакъв начин леко до Катар, откакто загуби борбата в групата си за класиране против Сърбия и то след загуба като хазаин. Тимът трябваше да минава през баражите, където в профил Северна Македония в директния мач за класиране. 

Фернандо Сантош влезе в историята на португалския футбол, извеждайки страната през 2016-а година до първата европейска купа. Той е отпред на тима от 2014-а година и това ще е негов четвърти огромен футболен конгрес с Португалия и общо шести, откакто има две и с Гърция. Освен двата национални тима Сантош е води още клубове от Португалия и Гърция.

Освен огромната си звезда Роналдо португалците ще разчитат доста и на доста други класни играчи като Жоао Кансело, Пепе, Данило Перейра, Рафа Герейро, Рубен Диаш, Бруно Фернандеш, Бернардо Силва, Жоао Феликс и Рафаел Леао. 

Извън състава поради травма остана Диого Жота от Ливърпул, а ветераните европейски първенци Жоао Моутиньо и Жозе Фонте не получиха доверието на Сантош за Мондиала в Катар. 

Шансовете Португалия да завоюва трофея са оценени на 15. 

Вижте състава на Португалия за Световнотo:

Вратари:  Диого Коща (Порто), Руи Патрисио (Рома), Жозе Са (Уулвърхемптън)

Защитници:  Жоао Кансело (Манчестър Сити), Диого Далот (Манчестър Юнайтед), Пепе (Порто), Рубен Диаш (Манчестър Сити), Данило Перейра (Пари Сен Жермен), Антонио Силва (Бенфика), Нуно Мендеш (Пари Сен Жермен), Рафаел Герейро (Борусия Дортмунд)

Халфове:  Уилям Карвальо (Реал Бетис), Рубен Невеш (Уулвърхемптън), Палиня (Фулъм), Бруно Фернандеш (Манчестър Юнайтед), Витиня (Пари Сен Жермен), Отавио (Порто), Матеуш Нунеш (Уулвърхемптън), Бернардо Силва (Манчестър Сити), Жоао Марио (Бенфика)

Нападатели:  Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед), Жоао Феликс (Атлетико Мадрид), Рафаел Леао (Милан), Рикардо Орта (Спортинг Брага), Андре Силва (РБ Лайпциг), Гонсало Рамош (Бенфика)

Уругвай



Двукратният международен първенец не е вдигал трофея от 1950-а година и дълги години не можеше да стигне до полуфиналите преди да го направи през 2010-а година. Първенството за Уругвай ще е последният Мондиал за именитите ветерани Луис Суарес, Фернандо Муслера, Диего Години, Мартин Касерес и Единсон Кавани, които имат толкоз опит и са играли в доста борби, които са определяли и значими титли, че няма да е изненада в случай че отборът даже завоюва групата. Отборът разполага и с ново потомство, което също към този момент направи сериозна кариера, а останалата част занапред стартира най-хубавите си години и несъмнено се вижда, че при урусите има бъдеще даже след края на кариерата на хора като Суарес и Кавани. Целта на Уругвай е наложително да мине групата и да продължи към елиминациите. Урусите не са отпадали в групова фаза на Световно от 2002г. 

Уругвай приключи трети в групата след Бразилия и Аржентина и си обезпечи непосредствено място за Мондиала в Катар. 

Младият експерт Диего Алонсо пое отбора през предходната година и това ще е негов първи Мондиал. Той води няколко латински тимове, а последно беше треньор на Интер Маями от МЛС. В кариерата си е играл като футболист в Испания за тимовете на Валенсия и Малага. 

Луис Суарес продължава да бъде най-големият фактор в тима, макар че към този момент не играе в Европа. Както към този момент и споменахме с изключение на Суарес отборът ще разчита и на още ветерани като Фернандо Муслера, Диего Години, Мартин Касерес и Единсон Кавани, а с изключение на тях тимът разполага и с новите водачи на тима като Родриго Бентанкур, Дарвин Нунес, Хосе Мария Хименес, Матиас Оливера, Роналд Араухо, Федерико Валверде. 

Извън тима остана различен от именитите ветерани на Уругвай - Кристиан Стуани. 

Уругвай да завоюва международната купа е оценен на 50. 

Вижте тима на Уругвай за Мондиала:

Вратари:  Фернандо Муслера (Галатасарай), Серхио Рочет (Насионал), Себастиан Соса (Индепендиенте)

Защитници:  Гийермо Варела (Фламенго), Диего Годин (Атлетико Минейро), Мартин Касерес (Лос Анджелис Галакси), Хосе Мария Хименес (Атлетико Мадрид), Матиас Оливера (Наполи), Себастиан Коатес (Спортинг Лисабон), Роналд Араухо (Барселона), Матиас Виня (Рома), Хосе Родригес Бебанс (Насионал)

Халфове:  Мануел Угарте (Спортинг Лисабон), Родриго Бентанкур (Тотнъм), Хорхиан де Араскаета (Фламенго), Матиас Весино (Лацио), Федерико Валверде (Реал Мадрид), Лукас Торейра (Галатасарай), Факундо Торес (Орландо Сити), Факундо Пелистри (Манчестър Юнайтед)

Нападатели:  Луис Суарес (Насионал), Единсон Кавани (Валенсия), Дарвин Нунес (Ливърпул), Максимилиано Гомес (Трабзонспор), Агустин Канобио (Атлетико ПР)

Гана 



Гана несъмнено към този момент не е оня тим, който доближи до четвъртфиналите през 2010-а година в ЮАР и беше на една дузпа от това да стане първият африкански тим на полуфиналите на Мондиал. Играчи като Мунтари, Гаян, Сарпей, Менса, Боатенг от дълго време се отхвърлиха от националния тим. Сега възможностите на тима са свързани най-много с Томас Партей от Арсенал, който се намира в страхотна форма. Определено ще е знамение в случай че Гана успее да отстрани в групата някой всред Уругвай и Португалия. 

За да стигне до Мондиала Гана трябваше да отстранява един от най-постоянните тимове на Световно от Африка - Нигерия. Ганайците съумяха да се оправят откакто завоюваха след гол на непознат терен - 0:0 в Гана и 1:1 в Нигерия. 

Ото Адо направи сериозна кариера в Бундеслигата, взе участие и на Мондиала през 2006г. с Гана, а в този момент ще изведе страната и като треньор на Световно. Кариерата му кариера стартира в Германия и мина главно като асистент преди през тази година да поеме мъжкия тим на Гана. 

Томас Партей е моторът на тима и точно от него ще се разчита доста за положително показване. Халфът на Арсенал се намира и в страхотна форма, което дава очаквания на ганайците. Покрай него са и опитните братя Аю, както и още не малко играчи от топ 5 шампионатите. 

Доста изненадващо Жефри Шлуп от Кристъл Палас отпадна от тима за Катар. 

Сензационно Гана да доближи до купата е с коефициент 300.

Вижте състава на Гана за Мондиала:

Вратари: Манаф Нуруден (Юпен, Белгия), Данлад Ибрахим (Асанте Котоко), Лоуренс Ати-Зиги (Санкт Гален, Швейцария)

Защитници: Денис Одой (Фулъм, Англия), Тарик Лампти (Брайтъ, Англия), Алиду Сейду (Клермон, Франция), Даниел Амарти (Лестър, Англия), Джоузеф Айду (Селта, Испания), Александър Джику (Страсбург, Франция), Мохамед Салису (Саутхямптън, Англия), Абдул-Рахман Баба (Рединг, Англия), Гидеон Менса (РБ Залцбург, Австрия)

Халфове: Андре Айю (Ал-Сад, Катар), Томас Парти (Арсенал, Англия), Елиша Овусу (Генк, Белгия), Салис Абдул Самед (Ланс, Франция), Мохамед Кудус (Аяк», Нидерландия), Даниел-Кофи Киере (Фрайбург, Германия)

Нападатели: Даниел Африйе (Хартс оф Оук), Камал Дин Сулемана (Рен, Франция), Исааку Абдул Фатаву (Спортинг, Португалия), Осман Букари (Цървена Звезда, Сърбия), Иняки Уилямс (Атлетик Билбао, Испания), Антоан Семеньо (Бристъл Сити, Англия), Джордан Айю (Кристъл Палас, Англия), Камал Сова (Брюж, Белгия).

Южна Корея 



Южна Корея не е изпускала Мондиал от 1986, само че от домашния Мондиал, когато направи чудото и доближи до полуфиналите отборът не е достигал до топ 4, а единствено още един път мина групите през 2010-а година, когато отпадна на осминафиналите. Отборът в профил Германия на Миналия Мондиал, само че мачът остана единствено в историята, тъй като корейците отпаднаха дружно с немците в групата си. Сега водени от една от звездите на Тотнъм Хюн-мин Сон тимът има очаквания на по-добро показване, само че имайки поради и групата ще е много огромна изненада в случай че азиатците съумеят да продължат към осминафиналите. 

Корейците не съумяха да завоюват групата си и приключиха втори пред спечелилия Иран, само че това не ги спря за Мондиала, тъй като оставиха надалеч зад себе си третия ОАЕ, който игра на бараж, само че не съумя да го преодолее. 

Португалецът Пауло Бенто , който Португалия преди този момент на два огромни футболни форума е наставникът на корейците. Дали пък точно Бенто няма да стъжни живота на сънародниците си и да направи изненадат. Той е към този момент много умел треньор и с изключение на, че това ще е му е третият огромен футболен конгрес Бенто води и Спортинг Лисабон, Олимипакос, Крузейро и китайския Лианджинг. 

Именно на звездата на Тотнъм  Хюн-мин Сон  корейците разчитат най-вече. Отборът няма доста играчи в Европа, само че различен, който би трябвало да споменем е играчът на водача в Серия А Наполи - Ким Мин-джае. 

Опитните Лий Йонг и Нам Тае-хей отпаднаха от листата на Бенто за Мондиала. 

Шансовете Южна Корея да вдигне трофея са оценени на 300. 

Вижте тима на Южна Корея за Световното:

Вратари:  Ким Сун-гю (Ал Шабаб), Джо Хюн-ву (Улсан Хюндай), Сон Бум-кюн (Джонбук Хюндай Моторс);

Защитници:  Ким Юн-гвон (Улсан Хюндай), Ким Джин-су (Джонбук Хюндай Моторс), Хон Чул (Даегу ФК), Ким Мин-джае (Наполи), Квон Кюн-вон (Гамба Осака), Ким Моон-хван (Джонбук Хюндай Моторс), Ким Тае-хван (Улсан Хюндай), Чо Ю-мин (Даежон), Йоон Джон-гю (ФК Сеул);

Халфове:  Хюн-мин Сон (Тотнъм), Ву-йон Ю (Ал Сад), Лий Джае-сун (Майнц 05), Хий-чан Хван (Уулвърхемптън), Чан-хун Квон (Гимчеон), Ин-беом Хван (Олимпиакос), Сан-хо На (ФК Сеул), Юн-хо Сон (Шандонг), Сюн-хо Пак (Джонбук Хюндай Моторс), Мин-кю Сон (Джонбук Хюндай Моторс), Ву-йон Джо (Фрайбург), Кан-ин Лий (Майорка);

Нападатели:  Уй-джо Хван (Олимпиакос), Гю-сюн Чо (Джонбук Хюндай Моторс)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР